***Despre kimono...:
Kimonoul, pana de curand, era imbracamintea principala a japonezilor. Pot afirma ca este nu doar un obiect vestimentar complet, dar fabricarea si decorarea lui este o adevarata arta. Dupa felul de kimono purtat iti poti da seama de statutul social al persoanei respective, de varsta si meserie, societatea avand reguli foarte stricte cu privire la modul in care se poarta. Decorarea unui kimono se face in functie de anotimp, de ocazie si se picteaza manual, aplicandu-se eventual matase sau blana.Este un simbol al culturii japoneze şi unul din cele mai rafinate costume naţionale din lume. Are o croială extrem de simplă, toate liniile fiind drepte. Este o haină simplă, dar modul său de aranjare este foarte complicat. Sunt multe elemente şi accesorii în modul de legare al kimonoului.
Astfel mai poate fi numit şi tip de mânecă- mâneca kimono, croită integral cu reperele faţă şi spate ale produsului
Este purtat de sarbatori si ocazii. Purtat cu mandrie atat de femei si barbati kimonoul reprezenta pana de curand principalul vesmant din Japonia.
Cele care au raspandit faima kimonoului si care , impreuna cu acesta formeaza un simbol sunt gheisele.
Înfăţişarea unei gheişe variază de-a lungul carierei, de la culorile vii ale unei gheişe ucenice, la înfăţişarea sobră a unei gheişe experimentate. Gheisele folosesc foartă multă pudră albă şi au obiceiul să işi contureze buzele cu roşu. Gheişele poartă mereu kimono. Gheişele ucenice au kimonouri viu şi divers colorate cu un obi (eşarfă care se leagă în jurul brâului) extravagant. Gheişele mai experimentate poartă kimonouri cu stiluri, modele şi culori mai sobre. Se spune că o gheişă niciodată nu este văzută cu un kimono mai mult de o dată în timp ce produce divertisment. Kimonourile gheişelor sunt decoltate la spate, pentru că în lumea japoneză, ceafa şi gâtul sunt folosite în ritualul seducţiei bărbaţilor.
***Despre Japonia...:
Iată câteva obiceiuri pe care trebuie să le știți despre Japonia, în cazul în care vă hotărâți să o vizitați!!!
Obiceiul japonezilor de a-și scoate încălțămintea înainte de a intra într-o casă sau în alte clădiri este pentru că podelele sunt acoperite cu rogojini de paie care se numesc tatamis. Acestea trebuie păstrate cât mai curate.
Suflatul nasului în public este considerat foarte nepoliticos.
Tot o impolitețe este dacă îți exprimi sentimentele în public. De aceea fețele lor sunt impasibile, netrădând nicio emoție. Este o raritate dacă vezi semne de afecțiune în public.
Nu doar bunele maniere înseamnă să arăți cuiva respect, ci și felul în care te îmbraci.
Când mănânci în Japonia, uită tot ce ți-a zis mama în ceea ce privește bunele maniere la masă, cum ar fi acelea de a nu clefăi. Tradiția japoneză este să sorbi cu zgomot supa sau să plescăi mâncarea. Dacă nu faci acest lucru, gazda poate să creadă că nu îți place ce a gătit și se va simți jignită.
Și nu în ultimul rând, trebuie să fiți foarte atenți la felul în care țineți bețișoarele când mâncați. Niciodată în poziție verticală, pentru că acest lucru este un obicei vechi japonez atunci când se oferă mâncare, în special orez, morților.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.